Programmatic Insights

Forecasting skaper forutsigbarhet!

By Tor Olav Haugen, posted on October 22, 2015

Forecasting skaper forutsigbarhet!

Data i forbindelse med online annonsering er ofte referert til som Den Nye Oljen. Data brukes eksempelvis til å få innsikt og overblikk over viktige kundesegmenter. Da kan annonser målrettes og tilpasses til riktig bruker, i riktig kontekst, til riktig tid og mengde.

Hva er Forecasting? For Off-line kanaler, som for eksempel for Avis og Ukepresse baseres forecasting på lesertallsundersøkelser levert av de større analyseinstituttene – om du har “lest eller tittet i” siste 3 måneder. For Online annonsering er Forecasting ideelt sett relatert til sanntidsoppdatert brukerinformasjon – hvem brukerne er og hva de er interessert i. Sistnevnte for å definere konkrete segmenterer som f.eks demografi, familiesammensetning, finansiell innsikt, utdanning, interesser som f.eks bil, underholdning, helse, mat&drikke, hobby, livsstil, reise, politikk og samfunn samt prediksjon av tidligere kjøp av varer og tjenester.

Medieselskaper som har log-in kjenner brukerne sine godt, som f.eks Facebook der mulighetene til å velge sitt ideelle publikum er omfattende. Det er kanskje derfor Facebook leverer godt, og har fornøyde annonsører. Uten log-in er imidlertid slik databearbeing svært vanskelig, spesielt for å oppnå samme grad av detaljering og presisjon!

ThumbAd leverer Cross-device Forecasting! Enkelt forklart gjøres dette ved å kombinere sanntidsdata med historiske data. Kombinasjonen av disse er viktig, fordi selv kun dager gammel data kan være utdatert. Litt vanskeligere forklart gjøres dette via sanntidskoblinger til de største globale aktørene innenfor bl.a Data, Distribusjon og Cross-device. Full effekt, Attribusjon, oppnås ved å kombinere proprietære robuste data-segmenter, med kryss-data fra disse ledende leverandørene i sanntid. De partnerne som leverer best, mest nøyaktig, i forhold til Annonsørene´s KPI´er og definert datasett blir evaluert og valgt i sanntid, hele tiden! Algoritmer kartlegger enkeltbrukere, og det er enkeltbrukeren som er nøkkelen til suksess!

For eksempel kan en kunde du definerer i målgruppen, allerede ha kjøpt! Da er det jo litt bortkastet å markedsføre ditt produkt/tjeneste til denne kunden! Her syndes det mye, såkalt «forsent-markedsføring»!

ThumbAd introduserte Forecasting for å forenkle hverdagen, og skape forutsigbarhet! Med dette verktøyet blir budsjettering, frekvens-optimalisering og antall visninger lett å beregne og levere på. Ingen grunn for å skyte i blinde når du kan treffe blink hver gang!


Category:

Leave a comment