Programmatic Insights

Merkevare-attribusjon i Digitalt Økosystem!

By Tor Olav Haugen, posted on March 15, 2016

Merkevare-attribusjon i Digitalt Økosystem!

Vi har tidligere blogget om “Hvordan beregne en konvertering”?

Innenfor Digital annonsering som består av flere ulike disipliner som Display, Affiliate, Søk og Programmatic er det høyere forventninger til målbare resultater, og spesielt konverteringer. Det digitale økosystemet er mer komplekst, noe som ikke nødvendigvis gjør det spesielt enkelt å kreditere en konvertering riktig. Altså til hvilken mediepartner som leverte konverteringen.

Dette innlegget kan gjerne betraktes som samspillet i et fotball lag, der alle spillerne skal gjøre hverandre gode – for å score mål og vinne!

Dersom målet er å kreditere riktig mediepartner for en konvertering, er det nødvendig for selskapene som tilbyr Display, Affiliate, Søk og Programmatic annonsering å føre bevis for hvordan annonsene intergerer med brukeren(e) i flere aspekter som for eksempel:

  • ID på unike brukere med tids-stempel
  • Første- og siste annonse-visning
  • Ulike Devices brukeren(e) er påvirket
  • Unik konverterings ID

Vi tar for oss Display i dette eksemplet fordi Display annonsering fungerer selv uten en bruker direkte samspiller med annonsene. En bruker som ser en av annonsene dine blir kanskje ikke direkte berørt av annonsen, selv om brukeren mener at hun svært sjelden blir påvirket av Display-annonser. Likefullt, når brukeren har sett annonsen og blitt preget undebevisst av merkevaren, vil det være en viktig faktor som utløses på et senere tidspunkt når hun er i en mer passende posisjon til å konvertere.

Hypotesen er altså at en digital mediemix fører til flere konverteringer, basert på at annonser vises til riktige brukere i salgstrakten over tid. Da er det herlig å kunne bruke et eksempel innenfor Betting, som er ekstremt profesjonelle i sine medievalg, som er eksperter i å jobbe helhetlig med salgstrakten og ikke minst gode på å telle kunder.

Billedforklaring fra vestre  | Brukere til landingsside -> Aktivere brukere -> Registrerte brukere -> Deponerende brukere -> Returnerende Deponerende brukere

Som eksempelet viser, og basert på en indeksering scorer altså alle de 5 målepunktene konsekvent og entydig bedre når Display er en del av medie-mixen!  Tilbake til fotball analogien er det ikke sikkert at det er spissen på laget som scorer hver gang, det viktige er at laget vinner noe som er dokumentert i tilfellet med Programmatisk Display som en del av medie-mixen.


Category:

Leave a comment