Programmatic Insights

Programmatisk Proximity – naboen til Beacons!

By Tor Olav Haugen, posted on August 22, 2016

Programmatisk Proximity – naboen til Beacons!

ThumbAd har fått kartlagt og posisjonert norske bilmerker og bilforhandlere, kategoriserte bedrifter (B2B), Offentlige tjenester, Helseforetak, Landemerker, kategoriserte Retail butikker, sosiale møteplasser som restauranter og kunstutstillinger, steder assosiert til Sportsgrener, Transport som f.eks knutepunkter, bensinstasjoner og Reise f.eks hoteller og reiseagenter.

Selskapet tilbyr nå annonsører å knytte sammen offline og online på en enkel måte! Dette er en ny disiplin innenfor programmatisk annonsering, å annonsere der folk er på en relevant måte (Proximity). Det er mulig å knytte mange spennende strategier til denne formen for annonsering ved f.eks å benytte Mobil som et første kontaktpunkt, for deretter å benytte Retargerting, click-retargeting og dropp-off strategier på alle devices en svært relevant målgruppe for den enkelte annonsør.

Eksempel
En annonsør har som mål å kommunisere til småbarnsforeldre. Hvor finner vi småbarnsforeldre? Gjerne i barnehager. ThumbAd velger alle norske barnehager, og distribuerer annonser til småbarnsforeldre innenfor en radius på 50-100 meter mellom klokken 07:00 til 09:00 og klokken 15:00 til 17:00. I dette utvalget finnes det for øyeblikket 92,000 unike personer.

Proximity_Barnehage

Naboen til Proximity er Nettvarder (Beacons). Det er små radiosendere som plasseres ut i omgivelsene for å varsle brukerens smarttelefon når hun er i nærheten av noe av interesse. Hvis personen har en app fra den som har plassert ut nettvarden – det være seg et varehus, et museum eller en idrettsarena – kan nettvarden vekke appen til live og utløse en handling basert på dens unike ID. I en handelssetting kan det være å sende kunden en melding med kampanjetilbud i butikken hun akkurat går forbi, eller en kupong fra den avdeling i et varehus hun er på vei inn i. Denne typen kampanjemarkedsføring er det bruksområdet som foreløpig får mest oppmerksomhet, men det fins mange flere.

Ifølge #Mediapuls er det flere selskaper som posisjonerer seg i dette markedet. Unacast er ett av disse selskapene hvor forretningsidé kommer fra et ønske om å skape en mer personlig kommunikasjon mellom bedrifter og kunder, både online og offline.

ThumbAd benytter altså en annen metode for å oppnå tilsvarende funksjonalitet, og som skiller seg fra Nettvarder. Som et eksempel finner du 3 bilder under, som viser en strategi der KIWI totalt kan dominere online annonsering i områder der Rema1000 har sine butikker (eller vice versa) – og endog annonsere til folk som er inne i konkurrentens butikker.

KIWIvsRema1000_Proximity_set3_Screenshot 2016-08-01 15.06.24 KIWIvsRema1000_Proximity_set1_Screenshot 2016-08-01 15.04.54 KIWIvsRema1000_Proximity_set2Screenshot 2016-08-01 15.04.21

 

 

ThumbAd er en uavhengig Tradingdesk med fokus på det Nordiske markedet!

Vil du vite mer?

Tag: , , , , , ,
Category:

Leave a comment