Programmatic Insights

Klynge – tvillingen til Proximity & naboen til Beacons

By Tor Olav Haugen, posted on October 28, 2016

ThumbAd tilbyr annonsører å knytte sammen offline og online på en enkel måte! Jeg har tidligere blogget om Proximity, som er annonsering til folk der de er – og dit de er på vei.

Den 1. november lanserer ThumbAd et nytt programmatisk annonseprodukt (igjen) med det norske navnet Klynge. Det er en forlengelse av Proximity, en metode som gjør det mulig å rette digitale annonser basert på folks posisjon og situasjon. Stedstjenester på mobilen kartlegger folks bevegelser, og en sikker posisjon kombinert med kartlagte stedsnavn knytter disse besøkspunktene til antatt adferd.

For eksempel er det sannsynlig at fru Hansen er i markedet for å kjøpe hvitevarer, dersom hun besøker Elkjøp eller Expert. For ordens skyld identifiseres ikke personer, men anonymiseres i klynger. Det gir annonsører en mulighet til å spisse sin kommunikasjon, og være relevant i en situasjon når folk er i markedet for kjøp av spesifikke produkter eller tjenester.  

Ved hjelp av denne metoden, vet vi for eksempel at det for øyeblikket er omtrent 400,545 Forretningsreisende i Norden, at 27,945 er i markedet for å kjøpe bil akkurat nå og at 114,885 personer er typiske kinogjengere. 

Strategier for Proximity & Klynge kommer til sin fulle rett når slike annonsegrupper kombineres med digitale spor (basert på kjøpte 3.parts data) og ulike Retargeting taktikker som samordnes ved hjelp av Cross-device.

Ved å kombinere disse strategiene oppnår Annonsører å forhåndsberegne størrelsen på sin definerte målgruppe, på den måten sette et riktig budsjett, og unngå å annonsere til folk som på ingen måte har interesse for deres produkter eller tjenester.

Kort oppsummert – større avkastning for hver krone brukt på markedsføring!

For den årvåkne markedsfører, her får du mer informasjon.


Category:

Leave a comment