Programmatic Insights

Snarvei Til Suksess – er det mulig da?

By Tor Olav Haugen, posted on February 14, 2017

Ja — en snarvei fordi ThumbAd har gått i forveien og etablert Klynger for å forenkle deres annonsering overfor Bilkjøperen, Moteentusiasten, Fotball-fansen, Mr Gadget osv. Vi igangsatte dette arbeidet etter lansering av Proximity i fjor, noe som nå gir Annonsører en snarvei for å nå ut til sitt drømme-publikum!

La meg kort forklare fremgangsmåten for Proximity; Situasjon/Posisjon, pr definisjon Proximity, benyttes for å etablere en Klynge for f.eks “Bilkjøperen”. Ta da gjerne med i betraktningen at strategier for Proximity & Klynge kommer til sin fulle rett når slike annonsegrupper kombineres med digitale spor (basert på kjøpte 3.parts data) og ulike Retargeting taktikker som samordnes ved hjelp av Cross-device.

 

Vi ser at det for øyeblikket 142,360 personer som siste 2 uker har besøkt posisjon/situasjon assosiert til å kjøpe ny bil;

Vi kaller Bilkjøperen for fotballfruen – det klinger bedre. Digitale spor, eller kjøpte 3. parts data, indikerer altså at fotballfruen er i markedet for å kjøpe ny bil. Det er litt uklart hvilken type bil hun vil kjøpe og hvorvidt hun egentlig vil kjøpe – – vi har likefullt en indikasjon på at hun vil kjøpe en småbil. Det er litt uklart om fotballfruen er en drømmer, eller om hun virkelig er i markedet for å kjøpe bil – – la oss finne ut litt mer…

Ved hjelp av Proximity registerer vi at fotballfruen har besøkt en Toyota og Hyundai forhandler de siste 2 ukene. Dette indikerer at drømmen nå snart blir virkelighet. Vi vil derfor påvirke fotballfruen til å besøke vår forhandler. Da velger vi å distribuere både #Video, #Native og #Display annonser til henne – – for å bygge #denfølelsen – – og gjøre det enkelt for henne å prøve sin nye bil hos oss!

  1. Vi bruker Hyundai som eksempel for å forklare fremgangsmetoden; 1 Proximity annonsering assosieres til posisjon/situasjon “Hyundai”, slik at man både påvirker og tagger folk innenfor angitt radius f.eks besøkt bilforhandler og/eller Hyundai forhandler
  2. Hyundai etablerer populasjonen “Bilkjøperen” med en cookie-tid på f.eks 60-90 dager. Det gjør det mulig å distribuere annonser når- og hvor som helst senere (altså også utenfor satt radius)
  3. Klyngen gjelder for Hyundai, og kun Hyundai – – og kan i tillegg benyttes for LookAlike profilering og ulike Retargeting strategier

4Annonsører bør ha et “alltid på” perspektiv med denne type taktikker, og minimum 6-12 uker fordi det kan ta tid å etablere Klyngen og assosiere data og visninger til Hyundai, og kun Hyundai Vi tilbyr deg nå altså noen snarveier som gjør at du kan kan “tappe” rett inn i noen av våre Klynger. For bilkjøperen der populasjonen for øyeblikket utgjør 142,360 unike personer – – assosieres 1,930 unike personer til Hyundai – – og da antakeligvis veldig viktige personer for Hyundai å påvirke i et vanskelig bilvalg!

Retargeting basert på hvor folk er, eller er på vei er utvilsomt effektivt!

Dersom du vil vite mer om Klynger du er interessert i hjelper vi deg gjerne, og kommer med noen forslag på hvordan du kan anvende disse Klyngene på en relevant måte. Her er noen eksempler og HUSK – disse er i markedet akkurat nå;  Sportsentusiasten, Spaelskeren, Bilentusisten, Kinogjengeren, Oppusseren, Moteelskeren, Luksus shopperen, Oppdageren, Turisten, Fotballfanen


Category:

Leave a comment